Niet voor Pura Raza Española (PRE)
 

 

Paspoorten van Cruzado en andere paarden die niet in een stamboek  

PRE Stamboek is een officiële paspoort uitgevende instantie.U kunt bij ons alle paarden registreren die niet in een erkend stamboek thuishoren en u kunt  bij ons  een paardenpaspoort aanvragen voor deze paarden. Heeft u bijvoorbeeld een "veulen wat een kruising is met een PRE, of een "Cruzado" of anders, dan kunt u hiervoor bij ons terecht.

Vraag een paspoort aan door  door op de download knop te klikken in het vak hiernaast.
Als u nog vragen heeft bel of mail ons gerust.
 

 
Inhoud pakket 1000 Paspoort  
  1.  Aanvraag dienst formulier voor aanvraag en betaling (Invullen en ondertekenen)
  2.  Formulier voor de dierenarts  identificatie ( in laten vullen door dierenarts)               Let op ! de schets moet volledig ingetekend worden.
  3.  Algemene voorwaarden (ondertekenen en meesturen)
Als bijlage meesturen 
  1.  Een kopie van uw identiteitsbewijs
  2.  Gegevens ouders:  indien voorhanden registratie en afstamming bewijs van ouders 
 
Onvolledig ingevulde of niet ondertekende aanvragen worden niet in behandeling genomen.
 
Afbeelding invoegen
 
 
  
  
 
 
Het is verboden om een paard van 6 maanden of ouder te houden en te vervoeren zonder paspoort en chip. Als u een paard vervoert of stalt, wordt u als de houder van het paard beschouwd. Dit geldt bijvoorbeeld voor handelaren, pensionstallen en maneges.
 
Als het paard vóór 1 juli 2009 een paspoort heeft gekregen en toen niet gechipt is (wat vaak bij buitenlandse paarden het geval is), hoeft het paard niet alsnog gechipt te worden (het mag uiteraard wel). In plaats daarvan moet de ingetekende schets in het paspoort zijn ingevuld.In het hoofdstuk "medische behandeling” in het paspoort geeft u aan of een paard wel of niet bestemd is voor de slacht. Als u hier niets invult, is het paard automatisch bestemd voor de slacht voor humane consumptie. U mag als paardenhouder verder niets in het paspoort wijzigen of schrijven, daarmee maakt u het ongeldig.
 
Als u een paspoort bent kwijtgeraakt, meld dit dan zo snel mogelijk bij de instantie die het paspoort heeft uitgegeven. Paarden met een duplicaat paspoort mogen niet meer worden geslacht voor humane consumptie.Het paspoort blijft eigendom van de instantie die het heeft uitgegeven.